Pe toata lumea intimideaza torturile aniversare, pentru petreceri sau ocazii speciale. Prajitura trebuie sa fie punctul culminant al mesei, iar daca nu atrage privirile e pe jumatate un esec. Nu este suficient sa ai o reteta buna, ci si inspiratie la decorat si cateva adaosuri care sa o transforme intr-un deliciu.

1. Ascunde defectele sub decoruri de efect

Nu toata lumea se pricepe sa netezeasca frisca sau crema pe un tort. Nu-i nimic daca ai mai dat rateuri pe alocuri, pentru ca poti sa le ascunzi sub un strat crocant de nuci, migdale sau alune coapte sau caramelizate si tocate marunt. Sau, daca ai acoperit cu frisca tortul, sub un strat colorat de bomboane de tort.

2. Aroma ametitoare de vanilie

E foarte simplu sa scurgi o sticluta de esenta de vanilie in aluatul pentru blaturi, dar avem o idee si mai buna. Foloseste miezul de la o pastaie de vanilie si aroma se va simti in tot tortul. Unde mai pui ca daca ai un blat alb, se vor zari din loc in loc si micile boabe negre de la vanilie.

3. Fara decor sofisticat

Naked cakes sau torturile decorate cat mai putin sunt in voga de cativa ani, iar moda lor nu a trecut. Daca stii ca nu te descurci cu crema sau frisca pe care sa le intinzi perfect peste prajitiura, mai bine alege varianta asta. Ai nevoie de cateva fructe sau petale de flori si decorul va fi perfect. Mai multa inspiratie gaesti AICI.

4.Insiropeaza cu masura

Nu trebuie sa ineci blaturile de tort in sirop, dar nici sa pui prea putin. Ca sa fii sigur ca siropul ajunge sa inmoiae blatul in profunzime, inteapa-l la suprafata cu o scobitoare si picura din sirop peste el.

5. Nu te bloca la crema cu ciocolata

Exista o multime de variante cu care sa imbraci si sa decorezi un tort: frisca aromata, ganache de ciocolata, sos caramel

6. Fructele nu strica niciodata

Dimpotriva, pot face tortul un succes. Peste creme poti adauga, intre blaturi, fructe proaspete feliate sau taiate cubulete sau poti unge blaturile cu un strat generos din gemul preferat (fructe de padure, caise, piersici) .