Curatenia in bucatarie este deosebit de importanta - chiar daca nu sunt vizibile, micro-organismele prezente aici iti pot infecta mancarea si pot avea consecinte negative asupra sanatatii tale - intoxicatia alimentara sau diareea sunt doar doua dintre ele. Iata cum poti avea o bucatarie curata in fiecare zi:

1. Evita supraincarcarea bucatariei
Arunca sau depoziteaza in alt loc accesoriile de bucatarie pe care nu le mai folosesti. Acestea nu fac altceva decat sa adune praf si microbi.

2. Opteaza pentru un cos de gunoi potrivit
Este foarte important ca acesta cu capac, ca sa eviti mirosurile neplacute din bucatarie, care atrag muste si alte insecte. Ideal este sa-l arunci de fiecare data cand simti un miros, chiar daca nu este plin. De asemenea, cel mai bine este sa fie cat mai voluminos, astfel incat sa nu fii nevoita sa il depozitezi in mijlocul bucatariei, chiar si pentru o scurta perioada de timp.

3. Pastreaza-ti frigiderul curat
Inainte sa-ti faci cumparaturile saptamanale, curata-ti frigiderul de alimente vechi si alterate. Uita-te cu atentie si la etichetele produselor si asigura-te ca nu sunt depozitate de foarte mult timp aici - produsele alimentare putrede atrag dupa ele bacterii.

4. Curata saptamanal cosul de gunoi
Spala
si dezinfecteaza cosul de gunoi o data pe saptamana. Acest lucru te asigura ca orice germeni care ar putea fi ramas chiar si dupa ce l-ai golit
nu se poate multiplica. De asemenea, vei evita astfel aparitia mirosurilor neplacute.

5. Curata imediat dupa ce gatesti
Considera ca nu ai terminat de gatit daca nu ai si strans dupa tine. Asa ca, dupa ce ai mancat, curata aragazul, spala vasele si dezinfecteaza chiuveta.
Le vei mentine astfel curate si iti va fi mult mai usor data viitoare cand te vei apuca din nou de gatit.

6. Nu lasa resturi de mancare
Nu lasa farfuriile, paharele sau oalele cu resturi alimentare pe ele. Trebuie sa le speli cu apa calda si detergent cat mai repede de la utilizare, ca sa eviti dezvoltarea bacteriilor.