1. Faina de ovaz. Ca sa poti obtine un smoothie cremos si fara cocoloase macina bine, cu o rasnita, faina de ovaz inainte sa o folosesti. Va fi, astfel, ca o pudra. Foloseste 20g de pudra de faina de ovaz pentru un pahar de smoothie.

2. Seminte de chia. Acestea vor actiona ca un agent de legare si ingrosare pentru bautura ta preferata. Fie adaugi 1 lingurita de seminte de chia in blender inainte sa pasezi ingredientele pentru smoothie, fie pui seminte de chia la final si lasi 1 minut ca sa se ingroase.

3. Avocado. Smoothie-urile tale vor avea, ce-i drept, si alt gust, si alta culoare daca folosesti avocado, dar este la fel de bun ca banana. Vei obtine o bautura mai densa si mai pastoasa, insa. Incearca sa adaugi cel mult jumatate sau 1 avocado intreg pentru fiecare smoothie.

4. Alte fructe congelate. Acestea vor da o consistenta asemanatoare cu cea data de banana si vor face smoothie-ul mai dulce. Incearca mango sau piersica.

5. Iaurt. Orice fel de iaurt poate face bautura mai cremoasa, dar cel mai indicat este iaurtul grecesc cu peste 4% grasime.

6. Tofu moale. Are o aroma neutra si o textura fina, care se potriveste de minune in smoothie. In plus, va adauga si proteine bune bauturii tale.

Vrei sa incerci si un smoothie fara banane? Avem reteta potrivita: