Mesele bune nu presupun intodeauna retete complicate si ingrediente scumpe. Baza bucatariei sta in meniuri facute usor, rapid si cu ceea ce ai pus la pastrare in camara sau frigider. Din cateva legume sau un pumn de paste pot iesi uneori cele mai spectaculoase mese.

De aceea, este bine sa iti faci aprovizionarea si sa ai intotdeauna puse la pastrare cateva ingrediente bune de adaugat in multe feluri de mancare. Iti aratam lista cu cele 5 ingredinete care nu lipsesc din bucatariile echipei de la Foodstory.

1.Orez brun (prefiert)

Este cea mai rapida solutie pentru a introduce in meniu o portie de cereale integrale bune. Noua ne place sa il punem in salate cu orez, supe si chiar in clasicul pilaf.

2.Cuscus

Este versatil si usor de folosit. Bobitele sale mici pot fi fierte sau prajite, in functie de reteta pe care o pregatesti. Il poti servi ca o garnitura rapida langa o tagina marocana, il poti pune in salate, poti umple cu el dovlecei sau ardei. uite ce reteta poti sa incerci cu el.

3.Oua

Sunt o sursa buna de proteine si nu se poate sa iti lipseasca in bucatarie. De la mic dejun la desert, aproape orice fel de mancare dintr-un meniu poate fi pregatit cu oua.

Citeste si: 7 retete de omleta pentru fiecare zi a saptamanii

Pentru si mai multa inspiratie gasesti AICI o lista lunga de retete cu oua.

4.MaslineKalamata fara samburi

Au o aroma unica, un gust bogat si trebuie sa faca parte din alimentatia echilibrata. Pot fi puse in salate, in paste, aperitive, bruschete, in feluri de mancare cu pui, peste sau legume. Noi iti dam trei idei pentru mesele tale:

5. Conserve cu ciuperci feliate

Cand ciupercile proaspete nu sunt la indemana, te poate salva onorabil o conserva cu ciuperci feliate. Nu trebuie decat sa le scurgi si  sa le pui in mancarea pe care o gatesti: sosuri, legume la cuptor, umpluturi.