Alegi cutitul gresit
Pentru taiatul legumelor, ai nevoie de un cutit cu lama mare, bine ascutit. Acesta trebuie sa te ajuta sa te misti usor fara sa fii nevoit sa depui eforturi mari, chiar si in cazul legumelor tari, cum sunt morcovul si ceapa. Cel mai bun este cutitul bucatarului, cu care poti sa tai, sa toci sau sa feliezi si legume, si fructe. Are o lama de 20 cm (dar poate sa ajunga pana la 30 cm), usor curbata pentru mai multa precizie, balansare si minim de efort atunci cand il folosesti.

Nu ai un tocator potrivit
Cele mai bune tocatoare sunt cele din lemn sau din plastic, nicidecum din sticla, bambus sau alte materiale. Acestea doua te impiedica sa tai legumele in siguranta deplina. Iti recomandam sa le pui peste un prosop de bucatarie, ca sa te asiguri ca nu se misca deloc.

Nu creezi o suprafata plana
Cum tai marunt dintr-un castravete, dintr-o rosie sau o ceapa? Mai intai le tai in doua, astfel incat sa ai o suprafata dreapta si abia apoi te poti apuca de tocat.

Nu-ti protejezi degetele
Daca nu vrei sa-ti strici manichiura si nici sa-ti tai degetele, tine-ti intotdeauna varfurile degetelor incovoiate. Pentru persoanele neindemanatice, exista accesorii de protectie.

Nu le tai la aceeasi marime
Legumele taiate la aceeasi dimensiune se gatesc in acelasi timp, iar rezultatul este o masa reusita. In caz contrar, risti sa obtii o portie de legume arse pe amestecate cu legume crude.