1. Mini-razatoare
Chefii stiu ca o razatoare este esentiala in bucatarie, si nu doar pentru a decoji o lamaie. Este foarte utila si pentru a rade branza, usturoiul, ghimbirul si chiar ciocolata. Cu cat e mai mica, cu atat e mai usor de manevrat si de depozitat. Sa nu-ti lipseasca din sertarul cu ustensile!

2. Piatra de ascutit cutitele
Cutitele sunt accesoriile cele mai de pret ale bucatarilor. Tocmai de aceea, cei mai buni dintre ei aleg sa le ascuta singuri, de fiecare data cand simt nevoia. Tocmai de aceea, au niste pietre mici pe care le tin mereu langa ei.


Foto: Amazon


3. Termometru
Departe de a fi un gadget extravagant, termometru este absolut esential pentru precizie in bucatarie si rezultate perfecte. Cei mai buni dintre bucatari nu se bazeaza doar pe cuptor si frigider, ci verifica temperatura si cu acest accesoriu.


4. Teluri de marimi diferite
Ai doar un tel in bucatarie? Investeste si in altele, de marimi diferite, pe care sa le folosesti in functie de nevoi: un tel mare pentru batut ouale sau un tel mic pentru sosuri precum Bechamel. Bineinteles, important este sa ai macar unul, decat deloc.


Foto : Williams-Sonoma

5. Curatator Kuhn Rikon
Este curatatorul preferat al marilor chefi. Este foarte simplu de folosit si te ajuta sa te misti mult mai repede in bucatarie. Daca vrei sa gatesti ca un profesionist, ai grija sa nu-ti lipseasca acest accesoriu.