Intampina cum se cuvine primavara si toate deliciile pe care le aduce sezonul. In piete gasesti tot mai multe verdeturi, asa ca e pacat sa nu profiti de ele. Combina-le in salate care sa iti potoleasca foamea in orice moment al zilei. Noi venim cu 3 retete de primavara delicioase descoperite pe site-ul Bon Appetit.

Salata cu mazare, ridichii si feta

Un elogiu adus legumelor proaspete de primavara, aceasta salata garanteaza si vitamine, si minerale la pachet pentru un pranz gustos.

Ingrediente (4-6 portii):

  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 2 lingurite suc proaspat de lime
  • 2 lingurite miere
  • 60ml ulei de masline
  • 3 linguri marar proaspat, tocat
  • 450g boabe mazare verde (proaspata sau congelata) fiarta si scursa
  • 1 legatura ridichii, feliate
  • 150g feta maruntita
  • sare si piper

Prajeste semintele de chimion timp de 2 minute intr-o tigaie incinsa si apoi macina-le fin. Amesteca-le cu sucul de lime, uleiul si mierea, adauga mararul, sare si piper. Lasa dressingul la frigider pana cand pregatesti legumele.

Fierbe mazarea in apa cu sare (5 minute daca este proaspata sau 2 minute daca este congelata). Clateste sub un jet de apa rece si scurge bine.

Amesteca mazarea cu ridichiile feliate si feta intr-un bol. Adauga dressingul si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Salata cu fasole boabe, ton si radicchio

O salata colorata, perfecta pentru pranzul de weekend sau cina din timpul saptamanii.

Ingrediente (4-6 portii):

Pentru vinegreta:

  • 1 legatura mica patrunjel, tocat marunt
  • 120ml ulei de masline
  • 3 linguri suc proaspat de lamaie
  • ½ lingura otet de vin
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • sare si piper

Pentru salata:

  • 1 bucata radicchio (medie)
  • 600g fasole boabe alba din conserva, scursa si clatita
  • 2 tulpini de telina taiate fasii
  • 1 conserva ton
  • sare si piper
  • frunze de patrunjel pentru decor

Amesteca toate ingredinentele pentru vinegreta intr-un robot de bucatarie pana cand se omogenizeaza si condimenteaza cu sare si piper.

Rupe frunzele de radicchio in bucati mari, pune-le intr-un bol cu fasolea boabe si telina si amesteca-le cu vinegreta. Mai adauga sare si piper daca e nevoie.

Adauga deasupra bucati de ton si decoreza cu frunze de patrunjel.

Salata cu bucatale de pui, ridichii si castraveti

Un amestec de texturi si culoare, imbracate intr-un dressing aromat cu trahon.

Ingrediente (4-6 portii):

  • 1 legatura tarhon tocat marunt
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 4 linguri seminte de pin
  • 5 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri salote tocate marunt
  • 6-8 linguri ulei de masline
  • 2 piepti de pui la gratar
  • 300-400g amestec frunze spanac, valeriana, salata verde
  • 1 legatura ridichii
  • 1 castravete mare feliat subtire

Marunteste tarhonul, patrunjelul, 2 linguri de seminte de pin, 1 lingura suc de lamaie si salotele intr-un robot de bucatarie pana cand devin o pasta. Adauga treptat 3 linguri de ulei de masline. Condimenteaza cu sare si piper si mai adauga ulei cat sa obtii un sos asemanator cu sosul Pesto.

Opreste 2 linguri din tarhonul tocat si amesteca-le cu 4 linguri de suc de lamaie, 3 linguri de ulei, sare si piper pentru a pregati un dressing.

Amesteca intr-un bol verdeturile, feliile de ridichii si castravete cu dressingul pregatit si condimenteaza cu sare si piper.

Imparte salata in 4-6 farfurii, pune deasupra cubulete/ fasii subtiri de carne de pui la gratar si presara sosul cu trahon si 2 linguri de seminte de pin. Serveste cu paine prajita.

Sursa retete si foto: Bon Appetit