Il gasesti pe plaja, la targuri si la piata, fierbinte si dat cu sare, vandut de comercinatii ambulanti. L-ai cumparat si in conserva si l-ai pus in salate si pe pizza. Iti propunem sa incerci acum si altfel de retete cu porumb proaspat sau din conserva si sa te bucuri de gustul lui dulce si textura cremoasa.

Nu e niciodata mai bun decat in miez de vara, cand gasesti sa cumperi stiuleti cu boabe crude si tinere care se fierb usor. In cea mai simpla varianta il poti rumeni pe gratar si il poti servi langa unt aromat cu verdeturi sau condimente.

Poti face salsa simple cu rosii, castraveti, avocado boabe de porumb si suc de lime sau il poti rumeni in tigaie si sa il servesti cu un sos cremos. Mai avem, insa, si alte retete gustoase pentru tine, in care porumbul este ingredientul principal.


E bine sa folosesti stiuletii de porumb imediat ce i-ai cumparat sau in maxim doua zile. Se pastreaza bine in frigider intr-o punga de plastic.