De prea multe ori ti-ai spus ca un ganache de ciocolata este pentru experti, nu penru amatori. De fapt, nu este greu de pregatit. Alege ciocolata si smantana lichida de calitate si poti obtine un ganache chiar mai bun decat cel pe care il gasesti pe prajiturile de la cofetarie. Avem doua metode simple prin care poti pregati acest topping sau umplutura pentru prajiturile preferate.

Pe aragaz:
Pune 225g ciocolata amaruie tocata si 120ml smantana lichida pentru frisca intr-un bol pe care sa il poti aseza deasupra unei oale cu apa incalzita si lasata sa fiarba la foc mic. Procedeul se numeste bain marie.

Lasa bolul pe foc pana cand ciocolata se topeste si amestecul se omogenizeaza. Mai e nevoie doar de un strop de extract de vanilie si ganacheul e perfect.

Daca vrei, poti pune ciocolata si smantana impreuna direct pe foc, pe flacara mica si amestecand continuu omogenizezi cele doua ingrediente.

In cuptorul cu microunde:
Pune ciocolata si smantana intr-un bol in cuptorul cu microunde si incalzeste la putere mica timp de 30 secunde. Opreste, amesteca si repeta procedeul cate 30 de secunde pana cand ciocolata este complet topita si incorporata in smantana.