Ingrediente:

  • 1 lingurita extract vanilie
  • 450g coacaze negre proaspete sau congelate
  • 2 oua
  • 4 lingurite coaja lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • 150g indulcitor
  • 340g crema de branza slaba
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1 ou
  • 190g indulcitor (xilitol)
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 2 linguri unt moale
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200g faina integrala

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C. Unge o tava  (23 x 33cm).

Pregateste crusta:

Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Amesteca untul cu uleiul si indulcitorul intr-un alt bol. Adauga oul si vanilia, apoi ingredinetele uscate si incorporeaza-le. Toarna totul intr-un strat uniform la baza tavii si coace timp de 20 de minute.

Pregateste crema de branza:

Mixeaza bine crema de branza, indulcitorul si amidonul, adauga ouale, coaja de lamaie si vanilia.

Presara coacazele peste crusta coapta si, peste ele, pune crema de branza. Pune la cuptor inca 35-40 de minute.

Lasa prajitura sa se raceasca inainte sa o tai in 24 de patrate. 

Sursa reteta si foto: Reader's Digest