Coriandru: beneficii pentru organism

Consumul de coriandru poate reduce în mod pozitiv tensiunea arterială în rândul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Este un aliment bogat în uleiuri esențiale, ajutând la secreția corectă a enzimelor și sucurilor digestive din stomac și astfel stimulează digestia și mișcarea peristaltică. Dacă este adăugat în dieta alimentară, planta medicinală are calități stimulatoare și îmbunătățește funcția digestivă.

Reduce nivelul colesterolului din sânge

Planta are în compoziția sa acizi precum: acidul oleic, palmitic, stearic, linoleic și ascorbic, iar asta îl face un aliment minune pentru reducerea nivelului depunerii colesterolului rău de-a lungul pereților interiori al venelor și arterelor. De asemenea, ajută și la creșterea nivelului colesterolului sănătos din sânge.

Accelerează digestia şi arde rapid grăsimea

Psihologul Ieva Kebiliute, specializat în wellness, susţine că sucul de coriandru ar putea ajuta la accelerarea rezultatelor pentru cei care au grăsime viscerală. Pentru a combate grăsimea, o combinaţie de frunze, seminţe, flori şi fructe de coriandru conţin antioxidanţi care ajută la digestie, potrivit Mirror.

Cum te poate ajuta coriandrul să slăbești

Ieva Kubiliute, psiholog specializat în wellness, a declarat: „Sucul de coriandru este popular pentru eliminarea rapidă a kilogramelor. Acesta acţionează prin creşterea metabolismului, arzând astfel mai multe calorii la o frecvenţă mai rapidă. S-ar putea să nu vă placă gustul său, dar amestecarea cu suc de lămâie îmbunătăţeşte aroma şi oferă un efect mai bun”.

Efectele suplimentării dietei cu seminţe de coriandru asupra depozitării grăsimii viscerale

Frunzele de coriandru pot ajuta la stimularea metabolismului prin creşterea secreţiei de insulină, care ajută la gestionarea zahărului din sânge. Suplimentarea dietei cu coriandru crește semnificativ cantitatea de acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi din ţesutul adipos visceral, unde scade şi conţinutul de acizi graşi. Coriandrul crește și raportul omega 3, omega 6 în ţesutul adipos visceral, ceea ce explica beneficiile sale pentru sănătate.

Ce e grăsimea viscerală și cât e de periculoasă

Grăsimea viscerală, care este adesea numită „grăsimea ascunsă”, se află în secţiunea mediană a corpului. Nu este vizibilă şi nu poate fi atinsă, dar cantităţi mari de grăsime viscerală pot creşte riscul de afecţiuni cronice, inclusiv boli de inimă şi tulburări metabolice.

Grăsimea viscerală este atribuită în mare măsură unui stil de viaţă sedentar, iar cea mai bună abordare pentru a scăpa de aceasta este de a face exerciţii fizice în mod regulat și de a avea o dietă echilibrată.

Foto shutterstock.com