Cei de la revista Bon Appetit au sudiat trendurile si ne spun care sunt tendintele din pahare in aceasta vara.

1. Pentru petreceri de vara alege txakoli – un vin spaniol produs in Tara Bascilor. Este un vin alb sec, cu o nuanta usor verzuie si un continut mic de alcool. Nu este un vin care sa devina mai bun o data cu varsta. Se bea, de obicei, in anul producerii lui si este servit, in mod obisnuit, ca aperitiv in pahare inalte.

2. Nu ocoli gheata. Desi multi spun ca poate dilua un vin bun, recomandarea pentru aceasta vara fierbinte este sa folosesti gheata in paharul cu vin. Cel mai bine ar fi sa pui cuburi mari de gheata pentru ca se topesc mai greu si, astfel, eviti transformarea vinului din pahar intr-un sprit slab.

3. Langa carnurile la gratar alege un vin cu arome fructate si picante. Cele mai indicate sunt vinurile rosii de Beaujolais.

4. Fii mereu pregatit de peterece. Adica, e bine sa ai la indemana in frigider o sticla de vin alb si una de vin rosu. Pe cele rosii e indicat sa le scoti de la rece cu 10 minute inainte de desfacere.

5. Raceste rapid. Cand ai fost prins pe picior gresit si nu ai niciun vin la rece foloseste acest truc simplu pentru a-l racori in cateva minute. Intr-o galeata mare plina cu apa rece adauga sare si scufunda sticla de vin. Amesteca rapid apa si in cateva minute vei observa ca vinul va fi rece.

6. Nu te complica cu cocktail-uri sofisticate. Incearca un vermut alb aromat cu cateva cuburi de gheata. Desi in mod obisnuit stii ca vermutul alb se pune in cocktail-uri alaturi de gin sau votca, vara asta se recomanda simplu, doar cu cateva picaturi de suc de portocale.

7. Sprit stilat. E cea mai apreciata bautura vara, dar in loc sa bei doar vin si apa, cei de la Bon Appetit propun o reteta de sprit cu arome fructate. Foloseste un vin rose pe care sa il amesteci cu cateva sute de grame de capsune taite in jumatati. Lasa-l la rece timp de 3 ore, astfel incat aromele sa infuzeze. Strecoara-l apoi si pastreaza cateva capsune pentru decor. Abia acum poti sa ameseci vinul cu apa minerala si un stop de suc de lamaie. Decoreaza paharul cu capsune si o felie de lamaie.

8. Sangria alba. In locul celebrei bauturi rosii spaniole, vara asta poti incerca o varianta fructata facuta cu vin alb. Alege un Savignon Blanc sau Pinot Grigio, adauga lichior de portocale si fructe la alegere. Reteta celor de la Bon Appetit foloseste prune, afine, mere si portocala. Secretul ca sa obtii un vin cu aroma puternica de fructe este sa il lasi cat mai mult la frigider. De la 8 ore in sus.