Spritul e bautura ta preferata de vara? Punem pariu ca o sa uiti de el dupa ce iti aratam aceasta reteta dulceaga, buna sa te ameteasca intr-o seara cu prietenii. Si mai putem sa mizam si pe faptul ca, daca barbatii nu vor fi tocmai incantati sa strice vinul cu fructe, doamnele vor deveni fane ale acestei bauturi.

Ceea ce iti trebuie este un vin alb dulce si fructele preferate de vara. Rezultatul va fi un fel de cocktail asemanator cu granita, dar cu suficient alcool incat sa nu te urci la volan dupa ce il bei.

Ingrediente (pentru 4 pahare cu bautura)

  • 100g capsune (sau alte fructe)
  • 450ml vin alb dulce
  • 50g zahar
  • un strop de zeama de lamaie

Alege un vin alb de calitate si fructe proaspete. Indeparteaza coditele si frunzele si taie capetele capsunelor. Pune pe foc mediu, intr-o oala, fructele cu zaharul si zeama de lamaie, pana cand se formeaza un sirop si fructele se inmoaie.

Opreste focul si lasa amestecul din oala sa se raceasca. Abia apoi poti sa il transformi intr-un piure cu blenderul, peste el sa adaugi vinul si sa amesteci bine.

Aceasta combinatie care arata ca un suc cu pulpa de fructe se pune la inghetat in tavitele pe care le folosesti de obicei pentru cuburi de gheata. Se tin la congelator in jur de 4 ore.

Le scoti apoi si le pui din nou in blender cu un strop de vin.

Le vei transforma intr-un piure inghetat pe care sa il pui cu lingura in pahare. Il poti bea cu paiul sau il poti lasa un minut, doua cat sa se topeasca putin si sa poti sorbi din el.

 Sursa: www.brit.co