La fel cum iti schimbi garderoba o data cu venirea caldurii, asa trebuie sa-ti reorientezi si gusturile in materie de gastronomie. Cu vinurile lucrurile nu stau chiar la fel insa, deoarece preferinta in materie de alcool a oamenilor tinde sa se mentina, indiferent de anotimp.

Chiar si asa insa, nu strica sa incerci noi soiuri:

1. Sauvignon Blanc

Soiurile de struguri din care se obtine bautura sunt cultivate in Franta, Chile, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Brazilia si Moldova. Extrem de cunoscut, gustul vinului Sauvignon Blanc este intepator, elegant si proaspat, numai bun pentru aceasta perioada a anului.

Merge bine cu: branza de capra, peste la gratar si fructe de mare, mancaruri care au coriandru in compozitie

2. Albarino

Provenind din zona de Nord-est a Spaniei, mai exact din Galicia, Alabarino este o alegere potrivita pentru vremea frumoasa de afara. Vinul alb se potriveste mai ales cu mancarurile de peste.

Merge bine cu: scoici, supa gazpacho, salata de rosii

3. Pinot Grigio

Chiar daca nu au o faima la fel de mare ca alte soiuri recunoascute la nivel mondial, vinurile Pinot Grigio isi pot face loc pe lista ta din acest sezon fara niciun fel de problema.

Merge bine cu: fructe de mare, paste si risotto

4. Pinot Noir

Alege soiurile nu foarte vechi, care au o culoare intensa si asemanatoare cu cea a zmeurei. Vinurile care provin din Chile, Noua Zeelanda, California si Oregon sunt ideale si te vor cuceri cu aroma lor usor fructata.

Merge bine cu: piept de rata, fructe de padure, rodie si salate cu somon sau ton

5. Chardonnay

Gutsul lui aduce a ierburi si a lamaie acrisoara, deci se potriveste numai bine cu temperaturile ridicate care urmeaza sa-si faca loc in termometrele noastre. Chardonnay-ul este o alegere clasica, dar care nu se demodeaza niciodata

Merge bine cu: pui si smantana, creveti, bucutaria specifica Insulelor Caraibe.

Tu ai o bautura preferata vara? Asteptam sa ne spui care e alegerea ta pentru sezonul cald.