Asociata cu o multime de momente speciale – micul dejun, pauza de pranz sau intalnirile cu persoanele care conteaza – cafeaua reuseste intotdeauna sa se reinventeze prin retete si ingrediente cu gust.

Cu toate ca de multe ori oamenii asociaza bautura cu locul in care ea se prepara in cel mai profesionist mod cu putinta, cafeneaua, ea poate fi pregatita la fel de ingenios si in propriul camin. Pentru cei mai multi dintre noi, cafeaua de dimineata este sacra si desi aroma ei puternica si amaruie reuseste sa ne trezeasca la viata, nu strica o mica abatere de la rutina de preparare din cand in cand.

Frisca si zaharul se vor afla mereu in bucatarie, gata sa ofere un gust placut lichidului energizant. Ce-ai zice insa de putina creativitate? Uite cateva modalitati noi prin care iti poti pregati cafeaua de dimineata:

  • Incearca sa adaugi condimente. Scortisoara si nucsoara nu trebuie sa lipseasca de pe lista ingredientelor pentru cei care prefera aromele dulcege. Daca vrei o experienta mai intensa, atunci indrazneste sa presari niste piper cayenne.
  • Inspira-te din tehnica turceasca de preparare a cafelei si adauga putin cardamom.
  • Variaza soiurile de lapte. Laptele din migdale sau cocos ar putea fi o surpriza placuta pana si pentru cei care sunt foarte stricti cu modul in care isi prepara cafeaua de dimineata. 
  • Contrar aparentelor, siropurile nu sunt create exclusiv pentru cei care lucreaza in baruri. Te poti juca in propria bucatarie cu aromele si poti descoperi o combinatie ingenioasa pe care s-o impartaesti cu prietenii. Nu iti fie teama sa testezi si sa fii inventiv chiar si cand vine vorba de prepararea cafelei.
  • Nu uita de amestecurile cu alcool. Un lichior bun poate transforma lichidul preferat al diminetilor tale intr-o adevarata experienta. Poti amesteca Baileys, Amaretto, Frangelico, Godiva sau rom in cafeaua ta si poti apela la tot felul de furescuri sau biscuiti pentru a completa micul dejun.

Tie cum iti place sa bei cafeaua de dimineata?