1. Southside

Cocktailul a aparut in perioada prohibitiei din nevoia de a masca gustul rau avut de ginul produs ilegal.

Este facut din: 2 shot-uri de gin, 20 ml suc de lime, 20 ml sirop simplu, 2 frunze de menta, cateva picaturi de Angostura.

Se umple un sfert dintr-un shaker cu gheata dupa care se adauga gin, sucul de lime, siropul si una dintre frunzele de menta. Se agita shaker-ul timp de un minut dupa care se toarna cocktailul in pahar. Se orneaza cu frunza de menta ramasa.

Sursa foto: www.mademan.com

2. The Red Snapper

Considerat urmasul Bloody Mary-ului, Red Snapper a fost servit pentru prima data in King Cole Bar din New York. A fost inventat de catre barmanul francez Fernand Petiot, proaspat mutat in New York, atunci cand unul dintre clienti i-a cerut un cocktail cu vodka si rosii asa cum facea in Paris. Cum vodka nu prea era la indemana in SUA, acesta a inlocuit-o cu gin si asa s-a nascut Red Snapper.

Pentru a face un Red Snapper ai nevoie de: 85 ml gin, 170 ml suc de rosii, 30 ml zeama de lamaie, 6 picaturi de Tabasco, 3 picaturi de sos Worchestershire si un praf de sare. Se amesteca toate ingredientele cu gheata si se varsa intr-un pahar pe gura caruia ai presarat sare si pier.

Sursa foto: www.marthastewart.com

3. Manhattan Employees Only

Este un Manhattan de moda veche care serveste ca bautura casei in barul Employees Only. Acesta se bazeaza pe cea mai veche reteta de Manhattan, aparuta in prima carte de cocktailuri publicata in Statele Unite. Fata de Manhattanul clasic, in acesta se foloseste mai mult vermut decat whisky.

Pentru un astfel de Manhattan, ai nevoie de: 40 ml wisky, 50 ml vermut si cateva picaturi de bitter Angostura.

Sursa foto: liquor.com

4. Crema de ou

O bautura foarte populara in urma cu 100 de ani, crema de ou (o combinatie de sirop de ciocolata, lapte si apa minerala) a ramas una dintre bauturile asociate cu Brooklyn, cel mai faimos cartier al New York-ului. Aici a fost inventata de Louis Auster, proprietarul unui magazin de dulciuri

Sursa foto: www.starchefs.com

5. Pickleback Cocktail

Sau cocktail-ul cu muraturi. Ideea este urmatoarea: bei un shot de whiskey, urmat de unul de zeama de castraveti murati. Nu se stie exact cum a aparut combinatia dar este una foarte la moda in New York. Si, desi pare foarte simplu de facut, se pare ca barmanii sunt intr-o continua cautare de „muraturi” perfecte :).

Sursa foto: www.thekitchn.com