Un berar francez a început să folosească alge marine care deţin un pigment natural pentru a transforma berea sa artizanală într-un sortiment de culoare albastră.

Line, bere artizanală albastră made in France

Brandul "Line" reprezintă un joint-venture între o firmă ce doreşte să popularizeze folosirea algelor ca supliment dietetic şi o fabrică de bere artizanală, care dorea să găsească o modalitate pentru ca băuturile sale să devină diferite în raport cu alte produse care există pe piaţă.

Noul sortiment de bere albastră e la mare căutare! 1.500 de sticle de „Line” au fost vândute între lunile octombrie și decembrie ale anului trecut, iar acum berăria se pregătește să își crească producția pentru a face față cererii.

Cum este produsă berea albastră

Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie.

Băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea sa albastră.

Beneficiile spirulinei

Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată și creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate.

Este renumită pentru aroma intensă şi pentru bogăţia în nutrienţi, motiv pentru care a fost catalogată ca “superaliment”. Cel mai des este utilizată în prepararea băuturilor proaspete şi naturale, în batoane energizante şi ca supliment alimentar natural.

Spirulina este bogată în:

Proteine: 50-70% din greutatea totală

Lipide: 6% din greutatea totală

Glucide: 7-14% din greutatea totală

Vitaminele A, B1, B2, B3, B6, D, E, K, acid pantotenic, biotina, acid folic

Minerale: mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor, calciu(de 26 de ori mai mult decât laptele)

Acizi grași esențiali: Omega 3 şi Omega 6

Antioxidanți: clorofilă, care contribuie la detoxifierea organismului şi întărirea sistemului imunitar

Toţi cei 8 aminoacizi esenţiali pentru organism (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina)

De asemenea, spirulina mai conţine și o enzimă cu rol principal în apărarea organismului de boli degenerative, afecţiuni maligne şi contribuie la menţinerea sănătăţii şi tinereţii organismului.

Spirulina are proprietăţi benefice pentru întregul organism şi poate fi astfel folosită pentru a trata o multitudine de afecţiuni: ale ficatului, stomacului, colonului, inimii, sistemului nervos. De asemenea, are proprietăţi detoxifiante şi anti-îmbătrânire, îmbunătăţeşte vederea, luptă împotriva celulelor canceroase, scade stresul oxidativ, scade colesterolul rău, combate anemia, iar la nivel extern, vindecă eczemele, iritaţiile, psoriazisul şi grăbeşte vindecarea rănilor.

Foto shutterstock.com