1. Berea plus mancarea egal armonie perfecta
Stim ca vinul este prima bautura la care te gandesti atunci cand sevesti masa, dar unele mancaruri merg mult mai bine cu bere. De exemplu, mancarea picanta, burgerii, aripioarele de pui.

2. Berea este cea mai nutritiva bautura alcoolica
Vinul primeste toate aplauzele, dar berea are la fel de multi antioxidanti. Ba mai mult, este mai bogata in proteine si vitamina B, fier, calciu, fosfat si fibre.

3. Berea e buna pentru inima
Indiferent ca esti femeie sau barbat, consumul de bere iti mentine inima sanatoasa. Nu in exces. Ai nevoie de o singura bere pe zi ca sa-ti mentii sanatatea cardiaca.

4. Previne pietrele la rinichi
Consumul de bere previne formarea calculilor renali. Cei care beau bere regulat au cu 41% mai putine sanse sa sufere de aceasta problema.

5. Gatitul cu bere este delicios
Marineaza carnea de pui in bere. Foloseste un amestec de bere neagra, cidru de mere, zahar, sare, scortisoara, frunze de dafin, boabe de piper si cuisoare in care sa lasi carnea la marinat cel putin 4 ore inainte sa o frigi pe gratar. O alta idee: pregateste fripturi gustoase. Adica, in loc de vin foloseste bere pentru fripturile la cuptor, pentru tocanite sau pentru cele pregatite in slow cooker. Aromele din bere se potrivesc si langa carne de porc si vita, dar si langa midii, scoici, crabi, creveti.

Pe Pro Tv Plus puteți vedea Share în bucate:

Tags: bere, alcool