Mihai Panfil, barista profesionist si proprietarul Origo, ne-a povestit care sunt greselile pe care sa le evitam atunci cand mergem intr-un coffee shop sau intr-o cafenea.

1. Sa nu cerem cafea lunga.
"La espressor, se pot obtine 25 ml de cafea dintr-o extractie. Marind timpul de extractie cafeaua se arde, se modifica profilul aromatic si se vor obtine multe impuritati in componenta".
 
2. Sa nu cerem cafea lunga cu lapte
"O cafea se poate prepara cu lapte in diferite retete: cappuccino, flat white, latte. Aceste retete presupun folosirea unui shot simplu sau dublu impreuna cu lapte si crema de lapte in diferite cantitati."
 
3. Sa nu credem ca un espresso are multa cafeina
"Un espresso are cantitatea cea mai mica de cafeina si este doar foarte aromat".
 
4. Sa bem incet
"Un espresso se bea foarte repede, e perfect imediat ce a fost servit. Cu cat trece mai mult timp, cu atat bautura scade in temperatura si se amareste."
 
5. Sa punem zahar in cafea inainte de a gusta
"Cred ca nu trebuie sa pornim cu perceptia ca o cafea ar trebui sa fie amara, este posibil sa observam ca nu are nevoie de zahar sau ca are un gust nou care nu deranjeaza."