Ingrediente:

 

 

 

Pentru salata:

 

 

  • 3 cani (cca. 400 de grame) de castraveti feliati 
  • 1 cana (cca. 130 de grama) de ceapa rosie feliata
  • ½ cana (cca. 75 de grame) coriandru tocat
  • 100 grame de branza feta
  • 1 cana (cca. 130 de grame) de naut fiert

 

 

Pentru dressing:

 

  • ¼ cana ulei de masline extra virgin
  • Suc de la 1 lamaie
  • ½ lingurita fulgi de ardei iute
  • ¼ lingurita sare
  • Piper negru

 

Mod de preparare:

Amesteca ingredientele pentru salata (castravetii, ceapa rosie, coriandrul, branza feta maruntita si nautul) intr-un bol mare.

Intr-un bol mai mic, amesteca ingredientele de dressing (uleiul de masline, zeama de lamaie, fulgii de ardei iute, sarea si piperul) pana cand vinegreta devine cremoasa. Vei putea adauga mai multa sare si piper, daca simti ca mai este nevoie dupa ce amesteci dressingul cu salata.

Toarna usor dressingul peste salata si amesteca. Poti sa o servesti imediat, dar sfatul nostru este sa lasi salata cel putin 30 de minute la frigider, sa se intensifice toate aromele. O poti pastra la rece pana la 2 zile.

 

Observatii:
Aceasta salata poate fi ”personalizata” in functie de gustul fiecaruia. Joaca-te cu proportia de branza feta (poti incepe cu 50 de grame si poti adauga pana la 100 de grame daca vrei ca salata sa fie cremoasa). De asemenea, daca nu ai naut la dispozitie, poti folosi si fasole. Iar daca nu suporti gustul coriandrului, poti sa il eviti complet.