"Ce se intampla, doctore?" l-a provocat pe Andrei Voica sa reinterpreteze salata boeuf, un preparat cu care ne intalnim rarerori, in cursul unui an. Cu sfaturi a ajutat si Razvan Fodor, el insusi bucatar talentat si priceput.

Pentru inceput, Andrei a extras toate ingredientele din salata boeuf si a reinterpretat-o. Cu peste afumat si
curry cu maioneza. Absolut toate ingredientele stau DEASUPRA sosului caloric. Andrei spune ca, in felul acesta, aveti libertatea sa selectati orice va place de pe farfurie. Video gasiti mai jos!

Absolut toti nutritionistii considera salata de boeuf tragedia calorica a sarbatorilor. Depaseste sunculita, caltabosii, piftia ori pomana porcului.

Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si boli de nutritie: “Daca consumam 2-3 linguri, nu se intampla nimic, daca sarim acest prag, suferim. Bila noastra nu poate sa digere atata grasime, grasime care vine din mai multe directii - din galbenusul de ou ,din uleiul care se adauga in cantitati mari plus carnea care vine pe langa”

Grasimile sunt scindate de bila. Vorbim de lichidul secretat, in mod continuu de ficat, care se stocheaza in vezicula biliara. Cantitatea mare de grasime dintr-o lingura de salata boef elibereaza o cantitate… enorma de bila in continuu si nu intermitent, cum se intampla daca mancati 3 mese obisnuite. Situatia inseamna haos metabolic. Ajutati acest organ micut doar cu minerale. Care participa in mod activ la emulsionarea grasimilor. Le contin legumele crude.