Alege oua de calitate, care provin de la gaini crescute in aer liber, la nivelul solului si care sunt hranite bio sau cu hrana cat mai naturala. Acestea contin de obicei un galbenus pe care este suficient sa il asezonezi doar cu putina sare pentru a fi foarte gustos.

Scoate ouale din frigider cu 10-15 minute inainte de le pune la fiert pentru ca temperatura lor sa aiba timp sa ajunga cat mai aproape de cea a camerei.

Umple 3/4 dintr-o oala sau un ibric cu apa si asteapta ca aceasta sa ajunga la temperatura de fierbere. In momentul in care ai observat ca da in clocot, redu flacara si pune ouale in apa, unul cate unul, cu ajutorul unei linguri pentru a te asigura ca nu se crapa.

Lasa ouale la fiert, in apa, aproximativ 5 minute daca vrei un galbenus foarte moale si 7 minute daca iti doresti sa obtii un miez cleios. Daca gatesti 3-4 oua in acelasi timp, adauga cateva secunde in plus la timpul initial. Poti folosi un timer pentru a te asigura ca le scoti din apa la timp.

Scoate ouale din apa tot cu ajutorul unei linguri si pune-le intr-un bol. Apoi pune bolul sub robinetul de la chiuveta si lasa apa rece sa curga peste ele aproximativ un minut.

Curata doar partea de sus a cojii, adauga putina sare si serveste oul moale intr-un suport special cat inca este cald. Cu cat mai mult timp va trece din momentul gatirii, cu atat sansele sunt mai mari ca textura lui sa se modifice.

Nu uita sa ungi cateva felii de paine cu unt pe ambele parti si sa le prajesti in tigaie sau intr-un aparat special. Taie-le apoi in "soldatei" pe care sa ii inmoi in galbenus.

 

Pofta buna!

Alexandra