Ingrediente:

6-8 căni castraveți murați, tăiați fini

2 căni ceapă feliată fin

3 linguri sare

2-3 litri apă rece

1 1/2 căni până la 3 căni cu zahăr

2 căni oțet de cidru

1 1/2 lingurițe semințe de muștar

1 1/2 lingurițe semințe de țelină

Mod de preparare:

Într-un castron mare, puneți castraveții, ceapa și sarea. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi legumele. Acoperiți și lăsați să stea la temperatura camerei pentru 2 ore. 

Scurgeți legumele într-o strecurătoare, presând pentru elimna lichidul în exces.  

Într-o oală mare, combinați zahărul, oțetul, semințele de muștar și semințele de țelină. Aduceți compoziția la punctul de fierbere, amestecând continuu până când zahărul s-a dizolvat complet. 

Adăugați legumele și lăsați totul să fiarbă. Reduceți flacăra aragazului și amestecați frecvent, pentru 10 minute. Îndepărtați oala de pe foc. Puneți gemul în borcane și înșurubați bine capacul. În frigider, gemul ține câteva săptămâni.

Foto: Shutterstock

Share în bucate: Piept de pui crispy cu garnitura de cartofi la cuptor