Nu folosi naut din conserva

Stim ca este mai rapid si mai usor sa faci un hummus folosind naut din conserva, dar iti garantam ca nu este la fel de bun. Pentru un gust perfect, foloseste nautul uscat, pe care iti recomandam sa il lasi in apa rece cu o noapte inainte de a il pune la fiert. In plus, folosind acest tip de naut, vei putea sa il lasi la fiert cat doresti, deci vei ”controla” chiar tu textura hummusului.

 

Adauga bicarbonat de sodiu

Se spune ca pentru un hummus mai fin, ar fi bine sa indepartezi cojile boabelor de naut. Este o activitate care necesita destul de mult timp asa ca iti recomandam o metoda si mai buna. Cand fierbi boabele de naut, adauga putin bicarbonat de sodiu. Astfel, cojile boabelor de naut se vor inmuia si vor fi mai usor de incorporat in hummus.

 

Pune in blender nautul cald

Daca ai gatit nautul din timp si l-ai lasat la rece, este o idee buna sa il incalzesti putin inainte de a il pune in blender. Cel mai rapid mod este sa le lasi in cuptorul cu microunde circa 30 de secunde. Boabele de naut calde se vor transforma mai usor in pasta atunci cand le vei amesteca cu restul ingredientelor.

 

Foloseste tahini de buna calitate 

Hummusul nu este doar despre naut. Trebuie sa adaugi o cantitate generoasa de tahini si ar fi bine ca acesta sa fie de buna calitate, pentru ca gustul sa fie pe masura. Borcanele ieftine de tahini sunt facute seminte de susan de proasta calitate si nu au gust atat de puternic. Chiar daca poate nu esti un cunoscator, incearca sa citesti cu atentie ingredientele atunci cand faci cumparaturile si vei putea face usor diferenta.

 

Nu pune prea mult usturoi

Hummusul trebuie sa aiba un gust de usturoi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi. Pentru ca de regula adaugam in hummus usturoi crud, aroma lui va deveni mai puternica pe masura ce hummusul se ”asaza”, asa ca e bine sa fii atent la cantitati. Incepe cu un catel de usturoi si vezi daca este pe placul tau. Poti adauga mai mult data viitoare.